30 Mayıs 2008 Cuma

PAZARTESİ GÖÇ VAR GÖÇ

Maşallah ne kadar güzel ve dümdüz bir deve.Hiçte eğri ve kamburuda yok ha.
İlk iş olarak dün Pelitli köyü muhtarı Öner abiye gittim.Hayvan nakillerinde menşey belgesi şart ve bunu bağlı bulunduğunuz muhtarlardan almanız gerekir.Gene menşey belgesine minik baş yazdıramadım.Bizim arılar koyun keçi ve tavukgillerin sınıfı olan küçük başmış.
Menşey belgesiyle birlikte veteriner hekim Murat Taşdemir beye baş vurduk.Denildiki arılarımı Şileye götüreceğim.Tabi götüreceksen sana evrak lazım ve evrakların yapılması içinde bazı belgeler olmalı.Bunlardan biride ilaçların yazıldıgı aşagıdaki defter.
Her sene alırım nereye koyarım nasılda kaybolur henüz anlamadım gitti.Kimsenin işine yarayacak bir şeyde degil.Murat Taşdemir dediki abi sen devletin iyi müşterisisin::))Her sene defter alıyoruz sanki üstüne yatacam ama biri yok ortada.
Hayvanların sevk edilmesi için düzenlenen sevk belgesi.Biz bu evrakları hazırlarken kaç kişide bu ve benzeri işler için kuyruktaydı.Muratta yaptıgı işlerden sıkıntılı diyorki şimdi senin arıları kontrole gitsem ve incelesem akşam olur ve burada yerime bakacak kimse yok.Mecburen buradan bakıp veriyoruz belgeleri.Ayrıca acil durumlar için bile ilçe tarımda yeterli araç yok.Neyse bu belge yurt dışında olsanız tüm arılarınıza bakacak yetkili öyle imza atacaklar ve sonra arınızı taşıyabilirsiniz.
Buda dezenfekte edilmişlik belgesi.Sürücüsüde benim.Enişte cumartesi pazar doluymuş pazarteside çok yorgun olurum dedi.Araba anlayacagınız bana kaldı.Gördüğünüz gibi yamuksuz düm düz işler yapıyoruz.Evrak ve yapılan işlerin makbuzu.
Bu sıralar Murat Taşdemir başını kaldıramıyor işlerden.Allah yardımcısı olsun.
Üç sene önce birlikte kestane ve Trakyada birlikte olduğumuz Seddi abi.Trakyada körükle kendisini tutuşturmuştuda zor söndürmüştük.Seddi abimizde evraklarını hazırlıyordu.Bunlarda Şile Ahmetli köyüne gidiyorlar.Aramız 4-5km.
Sabah gittigimde kimliği alamadımdı.Çünkü resim lazımdı resimde üzerimde yoktu.Öğleden sonra resimle gidip 10 lirada yatırıp kimliği aldık.
İbrahim Gültekin İlçe tarım müdürümüz.Kimligimi mühürleyip hayırlı bir sezon dileklerini sundu kendisine teşekürler.
Dün akşamki kontrollerde erkekler öldürülüyor yada kapı dışarı ediliyordu.
Kutulara baktım anaarılar yumurta atmaya devam ediyorlar.Bazıları bir göze 3-4 yumurta atıyor.Genç anaarı yumurtada gelmiş ne yapsınki.


Ebegümeci resimleri,bazı bölgelerde mancar diyorlar bu bitkiye.Güzel börekte oluyor.En azından bitkileride tamnıyoruz.Bitkilerle alakalı bir kapsamli bilgimiz yok bunların bir yerde toplanması dilerim.
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

5 yorum:

DERVİŞ EROL dedi ki...

ALİ ABİ MERHABA

KİMLİKTE T.C NO GÖZÜKÜYOR BU RESMİ KALDIR.
KÖTÜ KİŞİLERİN ELİNE GEÇEBİLİR.

SAYGILARIMLA
DERVİŞ EROL

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

ali kardeşim hayırlı olsun.
Bende yarın akşam nasip olursa 31 mayıs gecesi yola çkıyorum geçerken saat 11-12 gibi sana uğrayacağım benim iki adet anayı unutma.Tabi nüsaid olursan.
Selamlar.

Ali Türk dedi ki...

Abi memleketimizde kötü kişimi varki eline geçsin.Benim kimlik numaram ne işine yararki,yoksa taklitlerimmi çıktı::)) Genede teşekürler o aradan resmi kaldırıp tekrar başka yere yükledigim resmin html sini degiştirip yazılarını kopyaladım.Araya resim soktum yani::)))


Zafer abi gel gelsana arıyı kafesle degilde kutuyla vereyim.Çünkü anaarılar yumurtayı kapatmadılar.Kutusuyla götür abi.

ŞEKERLİ dedi ki...

Hayırlısı olsun Allah utandırmasın bol kazançlar versin.

Şakir Türk / ikizler (zaferinananlarindir51@hotmail.com) dedi ki...

ebegümecinin suyunu hergün bir bardak içien yıl boyu bulaşıcı hastalıklara yakalanmaz diyor ibni sina,duyurulur.bitkici şakir blogspot.com