9 Nisan 2008 Çarşamba

KAPALI MEME İŞİ SARPA SARDI 19 CU GÜN HALA ANAARI ÇIKMADI

Pazar verdiğim yaklaşık bir kilo furuktöz kekini uçurmuş yerli arılarımda biri aşagıda filmi gelecek.Bu gün köylerde bir tespite gittik arılığın yanından geçiyordum uğrayıp üç kovana bakmam gerekiyordu biri furüktöz kekinin arılar tarafından sevilip sevilmedigi içindi.Bu resimde görüyorsunuz sevmişler.3 günde bir kilo kek gümlemiş.
Memedeki anaarı öldü desem bu arılar memeyi hala acayip sarıyorlar.Bu memedeki yumurtalı hali 22 martı,aradan bu gün ityibarıyle 19 cu güne girildi.Resim bu güne ait.

İşçiler yeterli ısı olmayınca daha uzun sürede çıkıyorlardı anaarıdada bu durum varmı hafta sonuna bakacagız.Şimdiye kadarki en ilginç anaarı memesi beklemesi oldu benim için.
Şefin anasız kovanına Muğla yumurta vermiştim.Anaarı çıkmış ve eşleşmiş yumutada atmış.Cumartesi pazar göerememiştim anayı.Ana arı Muğlaya'da benzemiyor sanki.





Filimde gösterdiğim renler genelde karniyollarda var.Trakya'da bu renkte propolis yapan arı çok var.Bu renk propolis kafkas arısında hiç olmaz.Propolist arıların ziyaret ettikleri bitkilerle alakalı diyorlar,demekki bu arının gittigi yere kafkas gitmiyor buda ayrı bir konu.
NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

4 yorum:

murat dedi ki...

Ali bey, hatırlıyorum biri demişti yumurtadan çıkartmaya kalkınca 20 gün dahi sürdüğünü ana çıkmasını, sanırım sizin ana da çıkar az kalmış.

Ali Türk dedi ki...

Murat abi dün 19 du bu gün 20 gün oldu.Arıların durumuna bakıyorum memeyi güzel sarıyorlar ve ilk defa başıma geldi,hafta sonuna 2 gün kaldı.Sezeryan yapacam yoksa::))

Birde oğula giden arılar demekki aradaki mesafeyi böyle koruyorlar.Attım ama tutarmı bilmem.Fikir olarak tabi.

salih arıcı dedi ki...

Ali kardeş bu iş benim hoşuma gitmiyor büyük bir ihtimalle o ana çıkmaz larva halindeyken öymüştür,arıların memeye sahip çıkmasıda başka ne yapsınlar o memeden başka umutları yokda ondandır...

fatih güneş dedi ki...

bence sen sezeryan yap . ayrıca ana belkide çıkmıştır.Düşün bir zarf gibi çıkıp geri kapak kapanmışta olabilir.çünkü benim başıma geldi.memeye dıştan bakıon birşey yok ama kovanın içinde ana gördüm bu ne ya dedim işin aslı sonra anlaşıldı ana çıkmış kapak geri kapanmış.