15 Mart 2008 Cumartesi

15 MART 2008 ARI BAKIMI

Oktay'ın kafkas melezi arılar yavru uçuruyor,bakın yavrularım buradan başka kovanlara girmeyin diyorlardı,şu anda kovan muslukları kapandı,yarın inşallah Beykozda açacagız.Arı yavrularıda bu işe sinir olacaklar,bir haftadır yolculukları bitmedi::))Ama oğul gibiydi haa.Muğla'lı Ahmete teşekür edeyim.İlk açtıgımda şüpelenmiştim arı az gibiydi bu gün baktım arılar şahane.Bu işleri telefonla hallettik ya herkes için iyi oldu. Bu gün yalnız çalıştım fazla resim falan alamadım açayip esiyordu.
Buda kaptan Tuncay Erdem'in Muğla arısı.Dedim sen muğlayı bırak kafkas kırmasını al yok dedi,cezasını çekti bü gün,Büyük şefin arılardan biri anasız çıktı,bende hazır Muğla'yı bulmuşum bir çıta yumurtalı aldım.Muratın ballı çıtada Muğla'ya gitti Muğla anaarı,nerede boş delik var bak içinde yumurta vardı.Acayip bir arı.Ama saldırganda degil maşallah.
Asıl resimler,yarına çekilecek.
Her taraf çiçek,bahar güzel.
Arılarda sapıttı hanği çiçege gidecegini.
Ama ballıbaba çok zziyaret alıyor.
Murat Çakır'ın yürümeyen arılardan birisi.Verdiğim kekleri genelde tüketemiyordu.Geçen hafta dedim haftaya bunlar kesin açılıp bakılacak.Arılara dikkat ederseniz hepsi yeni çıkmış soluk,soluk renkleri var.Birde yüklerken gördüm bir tane kanatsız arı var.İşaretledim resmi büyütürseniz şak diye bulursunuz diyecem,doktor hariç,o göremez.
NOT.Buçıtada aslında çok şey var.Arı ilk önce açık olan yerde yavru yapmış.Sonra yavaş yavaş açmış daireyi.Dikkat ederseniz dışten içe yumurtda larva pupa ve gene ortada,çıkan arıların yerine yumurta larva ve pupalar.
Yürümeyen arılardan çıtanın öbür yüzü ve bu arının üç çıtasındada yavru var böyle.Yakında
Buda yürümeyen kovanın polen vebal sıtoğu.Öbür yürümeyen anasızıda zaten yürüttüktü yukarda yazdık.Yürümeyen arınız varsa yürütelim,en iyi arı yürütme formülleri bende.
Bazı kovanlar fondonu yememişler,güçleride fena degil.Ama yiyenler daha çoktu gene fondon verdim.Fakat bir kaç güçlü niye yemedi hala anlayamadım.Zayıf olsa tamam diyecemde.
Hacı amcaya göre dışardan nektar iyi geliyor,bu yüzdenden de senin verdiklerime gerek kalmadı demek istiyorlar.Hacı amcamın yorumu.
Genelde tüm kovanlarda yukardaki gibi kapalı erkek arı gözleri vardı.Bu kovanda daha çoktu.
Azbir dolaştım bir kaç resim çektim.
Bence bu ortadaki resim günün resmi.
Bazı arılar medyatik oluyor işte.
Buda hacı amcanın erik ağacı.Az kaldı erikleri yemeye başlarız çiçekler bir dökülsün tamam.


Sanki Oktayın arı bu gün oğul veriyordu.
NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

2 yorum:

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

Doktor göremez ha onun gördüklerini sen görsen dilin tutulur dudakların uçuklardı be

İSMAİL KOCA dedi ki...

merhaba
arkadaş bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz.bizim burda 1-2 çiğdem açtı.siz devamlı bahar resimleri koyuyorsunuz.bak kızıp sizin oraya taşınacağız.hadi burda çiğdemler açdı.açmayan yerlerde var.milleti imrendiriyorsunuz.bulunduğu yerden soğutuyorsunuz. AMAN DİKKAT
HOŞCAKAL
KOLAY GELSİN.
İSMAİL KOCA