7 Şubat 2008 Perşembe

YAMYAM ARICILARA DİKKAT,ONLAR HER ŞEYE ZARAR VERİRLER.

Şunu kesinlikle bilmeliyizki yanlış her zaman yanlıştır.İnsanın her zaman yüzünü kızartır.İnsanlar hata yapabilirler,hatayla yanlışları karırtırmamak lazım.Şimdi yazacaklarıma ben bile inanasım gelmedi ama gerçek bu.Gerçekte her zaman gerçektir.Yalan ve yanlışta çok iyi geçinen kelimelerdir bana göre,yanlışları yalanla kapatırlar.Şimdi bir arkadaşımız var arıcılık yapıyor yıl 2006 sonu,fazla bal olmadı dedi,400 kilo kestane balı alabilmiş güzel.Aradan 10 gün geçti aynı arkadaşımızın 400 kilo balı birden 2 ton oldu.Bunları ortak mesene sohbetlerinde anlatıyor bizde dinliyoruz ama birden balın 5 katına çıkması herkesi şüpelendirdi,dedik bu sallıyor.Olayın perde arkasını bilmiyoruz ve öylece kaldı.Derken bu arkadaşımız bazı arkadaşlara arılı kovan sattı,bırakın arıların bahara çıkmasını arılar kışı görmeden öldü.Hadi buda olabilir dedik,ama arıyı satan arkadaş veryansın ediyor,bundan sonra acemiye arı satmaya ahdedecem.Bizde bakıyoruz gerçekten acemiliktenmi bir şey diyemiyoruz.Buda geçti

Baharın ben bir arkadaşımla İstanbul’da bir arıcıyı ziyarete gittik.Konu geldi dayandı bal faturasına .Bizim anlayamadığımız 2 ton burada olmuş.Gittiğimiz arıcının şirketi var ve bal satıyor elindede çıkış yapılması gereken fatura mevcut,bunu birine kesecek.O esnada bizim meşur arıcı arkadaş diyorki abi bana zaten fatura lazım ruhsatlı silah alacam bana kes.O arıcıda kalkıyor 2 ton bal faturası kesiyor buna,buda aldığı faturayla doğru gidip bal teşviki alıyor.Ve balın iki tona çıkması bundan kaynaklanmıştı ve biz bunu 4 ay sonra öğrendik.Ama acayip zoruma gitti.Daha önce bu arkadaşa başkaları saldırıyordu bizde korumaya çalışıyorduk,meğersem saldıranlar bir şeyler bilerek saldırıyor bizim yamyam arıcı arkadaşta çaktırmadan bizi kullandı.Ve hala beni kahretmeye devam ediyor.Kerizlenmek çok zor bir şey,ama ben bir şey kaybetmedim,en fazla bana şakşakcı yazar dediler,ama bizim yamyam her gün tersine devleşip gidiyor.


2007 Bahar geldi bir baktık koşa,koşa Muğla’ya arı almaya gitti.Bunuda o sıralar öğrendik arılığında bulunan 170 kovanın tamamı sönmüş bahara çıkamamış..Zamanında çok atmıştı 500-600 kovan arım var diye.O kadar arısı olsaydı katlara zaten kontra çakmasınada gerek kalmazdı ölenin içine koy bir çıta arı tamamdı ona göre.Şimdi geriye dönüp bakıyorum,sen haksız parayı cebe indirdin,millete bitik arıyı sattın,birde acemisiniz ondan öldürdünüz diye onları pisikolajik baskıya aldın.Allah’ta senin hesabına bir göz attı arılığında arı bırakmadı,ve hala yalan ve palavralara devam ediyor bakalım başka neler gelecek başına.Bu buradaki hesap daha öbür taraftaki duruyor.Geçnenlerde birisine sordum şu an bunun arıları nerede diye,abi bilmiyorum şurda şu kadar şurda şu kadar var diyor .Hesapladım hepsi 140 kovan civarında dedi.Düşüne biliyormusunuz siz başka bir vilayette o başka bir vilayette yalan ve yanlışını geçte olsa öğreniyorsunuz.Bu ne kadar acı bir şey.Hiç kimse bu vatandaşa senin kaç arın var demedi,kaç ton balın oldu demedi,sırf hava atmak için yola çıktı sonuç sıfır,keşke akıllansa.


Arılara zarar veriyor,arıcılara zarar veriyor,birde devlete zarar verdi,çünkü üretmediği balın teşviğini aldı.


Bu son baharda kendisine yıllardır yardım eden birine arı satmaya kalktı.Bilindiği gibi son baharda arı alınmaz hele yüklü sayıda almak akıl karı değil.Alacak çocuğa ben ulaşamadım fakat bir çok arkadaş bu işten rahatsız oldu,derken Gebze’den birini o aramış.Aradığı kişide diyorki oğlum sen manyakmısın bu mevsimde arı alınırmı.Ne dediyse çocuk kararlı illede alacam der başka bir şey demez.Bizimkide ne halin varsa gör demiş.Arıyı satacak kişiye bakıyoruz o sıralar döktürüyor,buldu bir saf,diyorki birine daha balık tutmayı öğrettik meslek sahibi yaptık,fakat bu nasıl iş böyle olurmu niye banka kredi vermemiş.Anlayacağınız banka bereket parayı vermedide bence çocuk büyük kazıktan kurtuldu.Bu arkadaşımız bu kadar vızdansız biri,yıllardır kendisine karşılıksız yardım eden birinin hayatını mafedecekti.Geçenlerde bir konuşması ulaştı elime o kadar tepeden bakıyorki insanlara,herkesi kayıt altına alsınlar diyor,sen kayıt altındasın dünya arı sattın hangisinin vergisini ödedin bir açıkla bakayım.

8 yorum:

emin benli dedi ki...

Gerçekten değer verdiğim dürüst vatandaş Ali Türk.Bahsettiğin kişi belli.O ve benzeri bir kaç arkadaş hakkında bir kaç yıl önce verdiğim notlara bakıyorum da cuk diye oturmuş.Hani bu arkadaşa kimse arısını,balını sormadı diyorsun ya.Düzelteyim ben sormuştum.Msnde salkım muhabbeti yapıldığı,herkesin yeni tanıştığı yıllardaBoyna atıp tutuluyordu.Ben ortaya sormuştum kaç kovanınız var ve ne kadar bal elde ediyorsunuz diye.Bir çoğunun verdiği rakamlar hala aklımda.Bu rakamlar üzerine bende blogumda konuyla ilgili yazı yazmıştım.Uzunca bir yazı idi.Orada yazdığım bir cümle işin özeti idi.Tekrar yazayım.Benim bu kadar kovanım olupta bu kadar bal elde etsem.O arıları mersedes taksi ile gezdiririm.
Bu kadar...

TUNCAY HADİSE dedi ki...

ALİ ABİ,
AVCILIKTA BİR TABİR VAR:AVLANMAYA DEĞİLDE KATLİAM YAPMAYA GİDENLERE
"TORBACI" DİYOR GERÇEK AVCILAR.
BU KİŞİ DE ARICILARIN TORBACISI HERHALDE.ALLAH ISLAH EYLESİN.
YALNIZ KAFAMA TAKILAN KONU ARILARI SATIN ALAN ARKADAŞ ANLAMIYOR İSE ANLAYAN BİR KİŞİDEN YARDIM İSTEMEMİŞMİ.KOVANLARIN HEPSİ BİRDEN NASIL SÖNER? BUNU AKLIM ALMADI.ACABA KOMPLE HASTALIK MI BULAŞMIŞTI?
SAYGILAR

ENARICI dedi ki...

Adaşım merhabalar nasılsın.
çok ama çok önemli bir konuya değinmişsin.Böyle parazitler her yerde var inan.Ama bunları aslında ortaya dökmek lazım ki herkes tanısın tuzağına kimse düşmesin.Bizim buralarda da var. Adam ağzını açtımı mangalda kül bırakmıyor. Ben yeni tanıştım 4-5 kişilik bir ortamda sen kaçsenelik arıcısın dedim 40 yıllık arıcı. Kaç kovan arın var dedim 25-30 kovan dedi. Sen arıcı değilsin dedim bana bozuldu. Bu vatandaş iki yıl evvel 40 kovan arısı var. Biri geliyor ortak olalım bende arı alayım diyor. Tamam adam 14.000 ytl sayıyor ve 80 kovan arı alıyor. 120 kovan arıyla ortak oluyor. Ve ne oluyor biliyormusun adamdan 2 yıl miktarını bilmiyorum ama şeker parası alıyor adama bal olmadı diye 2 yılda adama 1 teneke bal veriyor. Geçen yıl adam baktı olmuyor ayrılalım der. Tamam kalan 50 kovan civarı bir arı var. Sıradan şansa artık bir kovan sana bir kovan bana diyor. Bizim kurnaz arıcı kabul ediyor.
İki gün sonra ortak gidiyor arı almaya bakıyor 21 kovan arı kalmış ve en kötüleri...Ortaklık böylece sona eriyor. Böyle adamlara da saflar gidiyor kucağa düşüyor.
Şimdi yakın çevresi bu vatandaşı tanıyor ama yinede balık buluyor.
Herkese saygılar
Allah kursağımıza haram lokma düşürmesin inşallah...

Ali Türk dedi ki...

İnsanların hayatta gerçek dostları olmalı,yanında her zaman bir sürü insan görürsün,kara gündede bakmalı kimler geliyor.Yukarda bahsettigim kişilikli kişilerin hayatlarında gerçek dostları yoktur.Bunların işi gücü maddiyat,ve çevreside böyle oluyor,başkalarınıda yanlış yönlendiriyorlar.Bir işi yaparken sakın bir kişiden görüş almayın,bir kaç kişiye sorun.Yada birine arka çıkarken adamı iyi tanıyıp arka çıkın sonra kahrolmayın ben bu adama nasıl destek oldum diye.

kabaoglubal dedi ki...

Ali bey keşke bu yazıyı iki yıl önce yazabilseydin ama çok da geç değil iyi araştırdığını anlıyorum ve sizi tebrik ediyorum,

BAHTİYAR KOR dedi ki...

merhaba kardeşim ali bey peki bu şahsı anlatıyorsunuz ama kim olduğunu neden söylemiyorsunuz ben bilmiyorum mesela bilmiyen arkadaşlarda olabilir onları avlayabilir onun için bilinmesinde yarar var böle zararlı insanlardan allah arıcıları korusun buna benzer bi tanede su şehrinde var bizim çamoluğa çok kazık attı ama şimdi çamoluğa giremiyor lanetlendi hoşça kalın başarılar.

Ali Türk dedi ki...

Mustafa abi zaten iki yıl önce bunları bilseydim,olay çok degişirdi,bize kendisini çok dürüst biri gibi güzel pazarladı,ne zaman bunun eski çevresini tanıdık,iş çorap söküğü gibi geldi ama iş işten geçmişti.Ama yalanın sonu yok,yalan her zaman yalan olarak çıkacak karşımıza.


Bahtiyar abi,adını sen nasıl biliyorsan başkalarıda biliyor.Bilmeyende bana özel olarak soruyor sen onları kafana takma.

mahmudiyearicilik dedi ki...

sayın Ali TÜRK yazmış olduğunuz yazıdan dolayı sizi kutluyorum okişi kimdir ben blogta yeni olduğum için bilemiyorum gerçekten öğrenmek de isterdim gerçekler su yüzüne çıkmalı yalanla dolanla biryere varılmaz varılmayacağını bu şahıs sanırım anlamıştır.Fakat gerçek bu arıcılığı yeni başlayan herkes bu gibi şahısların eline düşüyor insanları bir kere kandırırsın sonra her şey biter bence doğruluk bir hazinedir bazen doğruluktan dolayı kaybetmiş gibi görünseniz de her zaman kazanırsınız.saygılar sunuyorum arıcı dostum