30 Aralık 2007 Pazar

BU GÜN BAYAĞI ENTERASAN OLDU

Arıların uçması güzel,bu sene gene salkımsız gidiyoruz, bakalım sonumuz nasıl olcak.Ben buraya gelmeden önce motordan düştüm ve sol elimi tam kullanamadım bu gün.Pilanlanan işleride yapamadan dönecem,filmin sonunda.
Bu kovandan iki çıta daha alarak sarılmış olan bölümde 4 çıta bıraktım.Daha önce bir sürü çıtaya bal sepmişlerdi şimdi o balları göremedim,en dıştaki çıtalarda bal bırakmamışlar artık yedilermi,üzerinde bulundukları çıtalaramı çaktilar anlayamadım.Artık en kısa sürede yiyecek vermem lazım,bu sene fazla bal yok arılarımda.Şu an itibariyle hepside sağlamlar.
Murat Çakır!ın bendeki en zayıf kovanı,buna bir şey olmazsa ötekilerede bir şey olmaz.Zayıf diye açtım,kulagımı soktu,ummadık taş diye buna derler işte.Körüksüz açarsan böyle olur. Bir ben geldim huu demek lazım dumanla::))
Yanımda götürdüğüm keki kutulara veremedim tek elle çalışmak olmadı,birkaç kovan açıp sarılı yeri gateteyle tekrar sarmam lazımdı.Haftaya elim iyleşirse bu işleri yapmam lazım,artık arıyı iyice kıkıştırmak lazım.Birde beslemeye başlamalıyım tedbirli olmakta fayda var.
Hacı amcanın demesine göre kocayemiş az daha dayansa,bahara kadar burada meyve eksik olmazmış.Can eriklerinin çıkmasına ne kaldı şurada.
Ben sinek dedim,hacı amca yabani arı dedi,artık ne bilemiyorum.Arılar kocayemişe gelmiyordu bir arı gördüm dipte heralde kocayemişin meyvesinden nektar almaya çalışıyordu.
Mevsim kış aylardan aralık 30 ve hala çiçek,eksik olan sadece sıcaklık.
Hacı amcanın arıları görüntüledim Pelitliden ayrılırken.
Artık agızlarını açmış kovanların,benimkiler demekki pires yapmıyor artık::))Düştükten sonra aradan 3 saat sonra eve geldim,elimin yıkanmadan önceki hali.Yıkamadan soyulmuş derileri temizledim,ılık su ve sabunla yıkadım.
Dizime tüm işler bittikten sonra ,dizimde ağrı var ne oldu diye baktım ana dizde yaralanmış.Gönül yarası derlerya,buda diz yarası::))Elimizi yıkadıktan sonra batikonla tüm açık yaraları bir dolaştık,ama bu sırada elim şişmeye başladıartık yumruk yapamıyorum
Hatun hem resim çekti hemde fırçaladı,uslu dur bakayım diye.
Eklem yerinden itibaren şişme var,açıkta durursa enfeksiyon kaparmış.Doktor teramicin veya başka isimde söyledi,sür ve üzerini kapla dedi,Yoksa enfeksiyon kaparmış,enfeksiyonun benimle ne işi varsa artık,bizde sardık bu seferde sarğıya taktı,gazlı bez yada tülben kes,ben yara olan yerlere genelde kağıt mendil veya peçete koyardım daha çabuk kabuk baglar.Şimdi yara olan yere bu peçete yapışacak etrafını kesince al sana kabuk.yoksa çok geç kapanıyor.Doktorumuzda sen hiç peçete fabrikası gördünmü dedi,yok dedim.
Son halim bu,vakit gelmiş olsaydı gitmiştik hemde resmen.Motor kaydı,düşmeyeyim diye kendimi sıkınca daha çok gaz verdim,ve motor sola doğru yattı,yani karşıdan araba gelse istemeyerekte olsa gaz vererek altına girecegiz.İlk sol omzum yere çarptı işin ilginç yanım isteseniz o pozizyonda kafanızı yere degiremezsiniz.Kafa öyle bir çaptıki asfalta hayret,demekki kask çok önemliymiş bunu anladım.Elimdede motor eldiveni olsaydı bu yaralanmalar olmazdı,elimde amele eldiveni vardı.Hayat böyle işte,anlık varsın bir bakmışın vın gitmişin,ya dün konuşmutuk ya az önce burdaydı,falan filan işte.Surat falanda yok 20-25 filandır ranpa çıkıyorum ve virajda oldu,yani istesenizde sürat yapma imkanınız yok,az bir ıslaklık beni yere çarptı.

10 yorum:

Kenan GİŞAN dedi ki...

Ali bey geçmiş olsun.

İlhami Uyar dedi ki...

Ali bey geçmiş olsun ,allah tekrarından korusun.

Hüsamettin dedi ki...

2008 yılını da görmek nasip oldu işte. Geçmiş olsun... Sağda soldaki kovanlara, arılıklara bakacağına önüne baksana be...

Bu arada motorda bir şey yoktur inşallah.

muratakın dedi ki...

Ali Bey büyük geçmiş olsun Allah korusun aman dikkat et bu gece ağrı yapar dinlende yarın yeniden bir kjontrol yap iyi dinlenmeler.

UĞUR KIRAN dedi ki...

abi geçmiş olsun,ama doktor nerde ? hani sizinle çok ilgilenen, neyse herşeyden önemlisi can sağlığı

Mehmet Yüksel dedi ki...

Ali abi gecmiş olsun.
Selamlar.

PINARHİSAR BAL ÜRETİCİLER BİRLİĞİ dedi ki...

ALİ BEY KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN ALLAH DAHA KÖTÜSÜNDEN KORUSUN AMAN O ELLER BİZE LAZIM DAHA COK SİTE YAPACAK HOŞCAKAL

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

İşte gene yaranamadım. Yapma dikkat et dedim. Adam orada kayarmı acemilik işte. İlk resmi de sizlere en kısa sürede ulaştırmak için olay yerinden ayrıldım. İlk yardım eğitimi almış biri sanıyodum. Ne bileyim ellerini peçeteyle saracağını.:)))

Ali Türk dedi ki...

Arkadaşlar saolun geçti zaten.

Uğur doktoru sormuşsun,doktor bana önce akıl verdi kaza yap,ilk yardım konusu çıksın diye,bende kaza yaptım ilk resimi kaptığı gibi kayıplara karıştı.


Şenol akşam trakyadan arayıp abi ben demiştim bu mağazinci dedi telefonda.

Kararı sizin vijdanlarınıza bıraktım,bu doktor beni yakında götürcek.

Haberiniz olsun ve Allah kimseyi ne doktorsuz bıraksın nede böyle doktorun eline düşürsün::)))

Ayrıca hüsamettin bey motor iyi,firen kolu kırılmıştı onuda doktora götürüp gerekli tedaviyi yaptırdık sorunsuz gelecek seneye can atar vaziyette kızaga çektim.

Saga solada bakmıyordum,yola bakarken oldu görünmez kaza işte.


Ali Osman kardeşim sen korkmadan devam et,istersen sana 10 tane site açarız,linkine paramı verdikki::)))

Doktorum peçeteye Demet kardeş mesaj attı,diyorki bandajınızda 2008 model olmuş.Sen ne anlarsın diyecem bakarsın gene eline felan düşeriz,bandaj fena degil anlayacagın.

H.İ.KAVUN dedi ki...

Ali kardeşim gecmiş olsun yaa okadarda yardım seversin ama belkide allah büyüğünden korudu muhteşem doktoruma gelince o bizim arı takımı doktoru allah eksik etmesin sağlşıklı günler tüm dostlara....