30 Aralık 2007 Pazar

BENCE KEK OLAYI İYİCE ANALİZ EDİLMELİ

Dün kek yapıp balkondakine vermiştim,sonrada izlemeye başladım,çıkan arıların birinin ağzında şekeri görünce bir alıcı gözle baktımki,minicik şekerleri bile arı dışarı atıyor.
Bu resimde kek yiyen arılar,detaylı bakmıyoruz,resmi incelersek aşagıdaki resim bu resimden kesildi.
Kek yenilirken hemen şeker parçacıkları kenara kadar gelmiş,buradadnda temizlikle görevli olanlar alıp atacaklar,şekerlerin durdugu yer ruşetin içindeki çıta yüksek çözünürlükte çektim yoksa normal resimde şekeri böyle fark edemeyiz.
Buradada açık şekilde baı şekerler görülüyor,alttaki resimde bundan kesilme,belki daha göremediklerimizide atıyorlardır.
O kadar büyütmeme rağmen,bazı şekerleri zor görüyoruz,arının güzü bizden çok üstün.Boradada hem normal resmi attım,gene yüksek çözünürlüklü,bu resmi büyütüp bir yere kopyalayın,resim düzenleyicide dahada büyüyecek,o zaman daha iyi anlarsınız.
Çünkü kek bizdeki kadar başka ülkelerde kullanılmıyor,bu konuyu iyice bir araştıralım.

1 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Ali merhaba, kek konusunda haklısın. Şekerler çok ince öğütülemediği için arılar parçaları atıyor. Fondan şeker bu yönden daha iyi tüketiliyor. Diğer bir konuda eğer keki kendimiz yapıyorsak sıcak bir ortamda bir kaç gün bekletsek bal şekeri daha iyi çözüyor. Buna rağmen önemli olan sonuçlardır değilmi...