18 Aralık 2008 Perşembe

SUCUK NASIL YAPILIR, SUCUK TARİFİ

Her sene bu zamanların işlemlerinden sucuk yapmak.Gerçei haber yükleneli bir hayli oldu ,bir türlü sürümü yapamadık.Daha geçen haftadan kalma bir haber var,kovanlardan birinda acayip yavru faliyeti içerisinde.Yüklü haberi gene yayına süremedik.Neyse Sucuğa dönelim,artık eskisi gibi degil aktarlara gidiyorsunuz.Benim şu kadar kilo kıymam var dediğinizde,tüm malzemeleri veriyor.Sonrasında biraz uğraş ve yetenek isteyen bir iş sizi bekliyor.En gıcığıda sarımsak kabukları soyup,birde kocaman rendede rendeledikten sonra tekrar havanda dövmeniz. Sonrasında ise malzemelerin kıymayla yogrulması gerekir.Bu şekilde yogrulmuş malzemeyide saklama poşetine koyarak buzluga atarsanız gene kullanabilirsiniz.Tadı gene aynı sucuk tadında oluyor.Yogrulma işlemi ise tepsideki gibi küçük parçalar şeklinde yapılıp tekrar hepsi birden karılırsa daha iyi olur.
Doldurma işide işin püf noktalarından biridir.Üç kişi çalışılmalı yoksa zor oluyor.
Küçük oğlum Furkan bu sene makinayı çevirme görevine gönüllü olduy du.Sonra zor oldugunu görüp kayış attı,büyük oğlanı çagırıp işlemi tamaladık.Bir poz vereyim dedi.
Sonrasında sucukların yanından uzaklaştırdım.
Sonrasında sucukların bozulmaması için havalı bir yere koyuyoruz.Evde en havalı ve baş köşe vitrinin üstü.Vinrinlerinizin yeni aksesuvarlarından sucuk ekranda::))
Sonrasında sucugun başına bunlar gelmeye başlar.
10 Kg Kıymaya lazım olcak malzeme.
120 gr.Kimyon
100 gr.Karabiber
200 gr.Kırmızı biber
40 gr.toz karanfil
30 gr.bahar
20 gr.toztarçın
Bir çorba kaşıgı toz çemen.
Çemeni fazla koyarsanız ekşi tat fazlalaşır.
Yukardaki tarif baharatı bol olandır.

1 yorum:

NickyMckay dedi ki...

hadi bakalim afiyet olsun size ve bize ve de tarifinizi yapanlara :-) cook yoruldum :/. Hain kocam işe gitti yedirirsem ne olayim :/ hepsini ben yicem (saka saka hic bogazimdan gecer mi. Ya ellerimde eldive oldugu halde ellerim sarimsak kokuyor :-) emeklerinize ailenize ve arilariniza saglik. Avustralya'dan sevgilerimizle.
Nuket ve Selcuk