20 Haziran 2008 Cuma

PAKET GELDİ ÇOK ŞÜKÜR, DOKTORUN DEMESİNE GÖRE FİRE VAR.

Evet karniyol kızlarımız geldiler bunlarda kimlikleri.Kıştan beri ne hayaller kurmuştuk be,ne stres yaşadık.Çok şükür hepside sağ salim elimizdeler.Biraz tehlike atlatmışlar ama ilk yardımda tecrübelerim iyidir.Şile'ye girtemeden arıları suladım ama sulamak yetmiyordu.Bazı anaarılar eriyen keke yapışmış hareket edemiyorlardı.

Hemen bir serin yere tezhahı kurup,anaarı memesi bekleyen anasız bir kovandan bir çıta arı silkeledim.Tarlacıları kovanlarına döndüler.Geri kalanlara keke yapışan arıları yalatarak temizletip tekrar kafesledik.Durum gayet kıritikleşmişti,refakatçıların çokgu ölmüş kalanlarda yanmış simsiyahtı.
Kafeste bu haldeydi gerisini düşünün.Sorun bizim tarafa geçince paketi poşetleyip birde ağzını sıcak yapıştırıcıyla yapıştırmışlar.Havasızlık ve sıcaktada kekleri erimiş,çok şükür kızlarımız kurtulduya,sormayın keyfimizi.
Bu analar sadece benim degil.İlk ben kendime istemiştim sonra tüm yakın arkadaşlarımıza durumu izah ettik.Yani atıl durmayacak yerlere gönderilecekler.Yani bir kaç arısı olanda saf karniyol olsa ne olur olmasa ne olur.
(Bu arada anaları nasıl yalatığımı soranlar var.Anasız bir kovandan bir çıta arı silkeledim kafeslerin üzerine.Kafesler vıcık vıcıktı.bu resmi büyütürseniz bir işçi arıyı göreceksiniz ne hale gelmiş.Anaarının durumunu görüyorsunuz.Bunu yolda düşünerek gittim ve uyguladım.Zor durumdaki anaları kafesten çıkardım.Öyle temizlettim.Bunda anlaşılmayacak ne varki.)
İşçiler iş başında gerekeni yapıyorlar.Bunların dünyasıda bir başka işte.
Kızlar otursun diye bank yaptım.Çünkü kovan ortamına alınması lazımdılar.
Evet şirin bir doktor,mavileri giyinmiş poz veriyor::))Bir kaç gündür yengeye sıkı yönetim ilan etmişti.Her an paket gelir diye evden çıkamıyordu.Yav bu doktor saf diyorum kimse inanmıyor.Bir gaz verdim ortada bir şey yok yatırdı paraları alman kızlarına bekledi durdu be::)))
Ama sonra anaları gönderen kardeşimizde çok gerildi bizde.Şimdi bunları yaşamak ne kadar basit size demi::))
Heralde şimdiye kadar bu kadar kıymetli bir çıta tutmamışımdır.Hemen analarımız bankalandı,meme bekleyenanasız kovana alındı,birazda kapalı yavru verdim. Bu arada da kovandaki memeler iptal edildi.
Muhteşem abi bazen resimler çekmiş ne güzel.Banlakalayı bitirdik anaları kovana koyduk bir misafir vardı.Hissesine düşenleri almaya geldi.Kendisini siz bilirsiniz,resimlerimi yayınlama dedi::))
Doktoruma iki ruşet arı böldüm,birer kafes attık içinekapattık.İşler tamam şimdi çay saati.Mitat amcanın fındıklıkta çay var çayyyy.Artık kimseye kötü örnek olmayan doktorumuz::)))
Ama acayip keyifliyiz be.
Yav numara söyle diyorum,yok totemleri varmış neyse o::)))Dedimki sıradan bir numara söyle ikici ve dokuzuncu dedi.38 ve 39 numaralı kızlarımızı alıp gitti.Bu sıralar çok gelmeye başladı ama Allahtan hayırlısı bakalım.
Kızlarımızın kimlikleri,birde almanca bilsek.Ne yazdıklarını anlamakta zorlanıyorum ama akşama tercüme edilir be.
Doktorumun ruşetler ön tarafta.Benim banka kovanda arkada Hepsini gebzeye getirdim.Yarına dağıtım var.Geriye kalan iki tane iki kovan olacak.Getirdigim kovana kapalı yavru takviye ettim.Böldügümde 5 şer çıta arı olacaklar.
Ne macaraydı be.::))



Ben hep derim bu doktor görmüyor diye onada kimse inanmıyor::))

Muhteşem abi yolda,Gebze'ye gelecek ve Şile'ye gidilecek acil olarak.İnşallah fire yoktur, yanlış görmüştür heyacandan.
Ne firesi 14 taneside sağlam beeeeeeeeee


Öp öp iyi öp.Buldun çıtırları::)))



Göderen arkadaşımızda çok zorda kalmıştı.Bir sürü kişi ayarladık olmadı.En son kargoyla geldi anaarılar.Anaarıcı 80 km uzaklıkta.Bir kaç kez gitti,kaç sefer telefonla görüştük.Bir ara dediki abi dudaklarım kabarmaya başladı sıkıntıdan.Doktorda abi bu sene kalsın seneye yolla dedi.Bir çok terslik yaşadık yani.Ama çok şükür bitti,bundan sonrada işi öğrendik,gerisi önemli degil.
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

12 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ali bey gözün aydın kızlar gelmiş senin sayende inanıyorumki bu yozlaşmış arılar bir parcada olsa özlenir gercek karniyolun nesli korunur ayçicekte bu kızlar nede yavru atar ayçicek balına yetişmez ama seneye güzel nesil olur hayırlısı inşallah
KOLAYGELSİN

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

sayın bakanım ve doktorum yeni karniyol analarınız hayırlı olsun inşallah iyi verim alırsınız herhalde bizede f1 lerinden düşer.
bu ananın keke yapışma olayı bu sefer memlekette benimde başıma geldi.Bakanımın verdiği anayı sıkıştırdıkları için biraz baygın vaziyette olan anayı içinde az bir kek olan kafesle beraber kutuya vermiştim fakat ertesi günü kekin içinde ölü vaziyette buldum.
Bu Almanyadan gelen anaları işçi arılara nasıl yalattınız merak ettin ana kutularına işçiler girebiliyorlarmı
resmi büyüttüm ama çözemedim cahilliğimi mazur görün pratiğim yok pratiğim.:::)))

kadıoğlu dedi ki...

abi allah cc lühü hayırlı uğurlu etsin inşallah beklediğiniz verimi alırsınız zahiyatsız elinize geçtiği için çok sevindim inşallah aynı şekilde kolonilerede kabul ettirirsiniz allah yardımcınız olsun.

Mehmet Yüksel dedi ki...

Ali abi Muhteşem abi Karniyol Arılarınız hayırlı uğurlu olsun.
Resimler ve Videolar çok güzel çıkmış tebrikler.
Anaların 14 tane olması da tesadüf herhalde Bolunun plaka numarası.
Zahiyatsız geldiklerine bende sevindim,Vatanımıza Milletimize hayırlı olur inşallah.

Selamlar saygılar.

HB dedi ki...

Generationsfolge: F-1

Ali Türk dedi ki...

Etikette benimde dikkatimi çekti analara F1 diyorlar.Aslında Almanyada her taraf karniyol olmasına rağmen,ana karniyol ama eşleşmede kontrol olmadıgı için saf diyemiyorlar.

Bizde suyunun suyu anaları saf diye saflara sokuyorlar işte.Bende saf kafkaslarda varya::)))

Mehmet'cim temennilerine teşekür ederim.İnsanlar güzel olunca,resimlerde filimlerde güzel oluyor nedense::))

Herkes için inşallah hayırlı olur.

Ali Türk dedi ki...

Önder yorumun yanlışlıkla uçtu.Bir daha yaz,yayınlaya basarken silme daha çok yaptığımızdan gitti gümbürtüye.::))

ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın bakanım hayırlısı olsun.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Analarınız hayırlı olsun.SELAMLAR

Ali Türk dedi ki...

Abilerim saolun.İnşallah hepimiz için hayırlı olur.Kime anaarı lazımsa görüşelim diyorum artık,siz bilirsiniz.

Hüseyin ALTINTAŞ dedi ki...

Selamün aleyküm
Hayırlı uğurlu olsun inşallah
Nasıl uysalmı
Bu korniollar
Kal sağlıcakla
Allah'a emanet ol

Ali Türk dedi ki...

Abi bunlar gördügün gibi çok uysal.Doktor bile öptügüne göre gerisini düşün yani.

Ayrıca bu anaarılar otomatikmiş.Her şeyi bunlar yapıyor,bizdekiler öylemiydi.Petegini biz takarız,kekini şurubunu biz veririz.Bu otomatik analar her şeyi kendi ayarlıyor::)))