13 Haziran 2008 Cuma

EĞİTİME DEVAM

Yer Gebze mekan Cemil ustanın işyeri.Resimdeki şahsiyeti tanıyorsunuzdur.Hafta sonu eğitimi alacaktı,eğitim hastası olduğu için,hafta sonunu beklemeyip perşembe akşamı kursunu aldı::)))
Birde aparat maparat falanda yapmaya başlamış.Sanki o alet olmadan teli gerdiremiyoruz,gözüme girmeye çalışıyor.Yermiyim ama aparata el koydum.İlerde lazım olma ihtimali var, işe yarayacak bir şeye benziyor.
Biraz ağır çalışıyor ama olsun be,bunada şükür.
Dükkan dar geldi,dışarda çalışacakmış.Sıgara içebilmek için edavatlarını dışarıya aldı.
İlk defa araba aküsünden alınan enerjiyle petek yapıştırdık.Olay basitmiş yav böyle oldumu kışın bile petek takılır.Çıtalarada kanal açtınmı. Bir iki üç on diyene kadar tutuyorum,işlem tamam.O kadar hızlı sayıyorumki sormayın.
Yaşlı adam işte böyle sakarlıkta yapabiliyor.İbreti alem için bu haliyle petegi çıtaya yapıştırdımki,ilerde havalara girerse.Bu çıtayı gözünün önüne koymalı.
Tam 40 çıtayı mesayi bitiminden sonra çaktık,telledik ve ham peteklerini takıp arabaya istifledik.
Birazdan yola çıkacağız,istikamet Şile Kızılcaköy.
Çok seri çalışırken zamam kaybetmemek için çay bile içilmedi.İş bitimi aparatif bir şeyler atıştırdık,bu arada gece saat 10.
Millete yemeyin diyene bakın,koca Trabzon ekmeginin yarısını uçurmuş::))
Kapaklar birinci sınıf diyecem,işi anlayanlar diyecek ki birinci sınıfta o budaklar ne diye.Bu kapaklar budaklı birinci sınıf malzemeden yapılmıştır,yapan ve bakan özel.Bak bakalım doktorum,kapak dediğin böyle olur.
Gece saat 12 yi geçti.Yer Şile Kızılcaköy.Yumuşatıp birleştirdiğim kovanlardan biri.Hala karton kokuyordu,doktorumla kokladık be.Yani gece gece kovanlar açtık.Durumları sorarsanız durumlar iyi degildi.Hiç çig düşmemişti bu gece,her yer kup kuruydu.O meşur kestane kokusu o kadarda keskin degildi.
Birilerini mutlu etmek zor.Gece yarısı tutturdu illede kovanlarla resmimi çek diye.Al bakalım,sen mutlu ol gerisi önemli degil.Gece gece Şileye resim çekinmeye gidildi::))
Birde kendi kendimizi çektik,Allah bu arcılara akıl fikir versin,ne diyeyim ne.................
Not.Talebenizin size yardımcı olması çok güzel.Dün hayır duamı almıştı,az önce arayıp hocam tuzağa gene oğul girmiş demezmi::)))
Hocalarınızı kırmayın,hayır dualarını alın.::)))))
“Arıcılık bilgi merkezi” ve” arıcılık” bilgi paylaşım “forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

7 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

Bu yazını çok dikkatle okudum hakikaden işin zor. Doktor bey çok pis boğazlı ekmeğin yarısını yemiş... Anlamadığım şey ise ekmek bütün olarak senin önünde bir yanlışlık oılmasın. Fotoğrafa iyi bak sen kalkınca yarım ekmek görünüyor :))
Hani yağız hırsız ev sahibini bastırır misali mi?
Hadi yedi diyelim yahu bu kadar çalışan adama yarım ekmeği çok gördünse doktorum buraya gelsin ben her gün ona pide yaparım. Hiç çalışmasa razıyım yanımda bir doktorun varlığı yeter be...

Ali Türk dedi ki...

Selahattin abi ekmek bütün olarak benim önümde durmasına bakma orayı geç.Hususi oraya koydumki fazla yemesin diye.Genede yarısını göçürdü ne yapayım misafir işte.


Birde abi bir şeye karar verirken akıllı ol.Adam tası taragı toplayıp,Karadeniz Ereğliye kapağı atmasın benden söylemesi.Biz püsküllü belayı bulmuşuz,püsküllü belaya istersen sende abone ol.::::))

HB dedi ki...

Ağzında sigara ile gençlere ne güzel örnek oluyor değil mi?

Tamam okulda öğretiyorlarmış onlara, nasıl zararsız içilir diye ama olmuyor böyle.

Ayrıca işkence ile çerçeveyi sıkıştırmak bir aparat yapmak olarak nitelendirilemez, sadece bir ürünü, faydalı ürün haline getirmiş denebilir.

Ali Türk dedi ki...

Ne yapalım adamda diplomada var.Demekki bu diplomalıların hep bir yerlerinde defo oluyor.Bunun defosuda sıgarasız yapamaması.

Sıgaranın zararsız içildigi öğretilemez,çünkü zararlı.Kimseler bir şey demesin diye,kendini haklı göstermek için bir bahanedir bende zararsız şekilde sıgara içmek.

İşkendeceye ne işkenceler yapmış bir gör ondan sonra aparatmı degilmi de ?
Arkadaki uzun parçayı kesip aliminyum yapmışki hafif olsun diye.Sonuçta işkenceyle telgermekte çok kolay gevşek bağlasan bile teli,işkence açılınca teller güzel geriliyor.Tam tembel işi,bu işinde cılkı çıktıdiyebilirim.Artık kazmalar bile güzel tel gerdirebiliryor::)))

kadıoğlu dedi ki...

doktorum hadi iyisin yemek kapısı açıldı hemde çalışmadan artık sayın arı bakanının kahrını çekmezsin bir lokma ekmek için amma orada öğreti varmı bilemem hazır kalfalığa yükselmişken körük çülüğe geri dönmekte olabilir

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

bizim kız bu gün şarkı söylüyordu "kedi miyav dedi ....." filan diye bakın okulda neler öğreniyo keratalar. Bizim öğretmemize ne gerek!.. Selahattin abi sağol Kdz ereğlisinde değilsede marmara ereğlideyim yanında sayılırım pide yemiş kadar oldum sağol. Bu arada ustayı değiştirmek lazım cimriliğinden bir deri bir kemik kalacam böyle giderse birde kestane balı sağacakmışız heeeee... olur.:)))

Ali Türk dedi ki...

İşime gelirbe,usta degiştirecekmiş.Sanki ben çok istiyordum acemilerle uğraşmayı.Zamane öğrencileri ne olacak,sayemizde koltuk yaptılar işte::)))

Şimdi beğenilmiyoruz::)))

Eskiden olacaktıki,eline bir kızılcık sopası::))) Allah ne verdiyse......