8 Şubat 2008 Cuma

DOKTOR BALI KES DEDİ,BENDE KESTİM.

Bazen sağlık sorunlarınız olur ,doktora gidersiniz yada arkadaşınız varsa benim gibi sorarsınız.Bende doktora sordum,bana dediki balı kes,balı kestim sorun hala devam ediyor.Problem bendemi doktordamı anlamadım.
Geçen seneden kalma tulum bal,bu sondu::((((
İnşallah bu sene geçen seneki ghibi olmaz,Trakya'da sıfır çektik gibi bir şey oldu.Kristalize bal,görünüşte taş gibi az uğraş hemen yelkenleri suya indiriyor,bu kadarda çabuk erinmezki.
Hanımlara müjde,artık halı yıkarken kendinizi sakatlamıyorsunuz,oto yıkayıcıya gitmiştim.
Aslında halı hiç bir zaman yıkanmaz sadece silinir yazar garantisinde ama.Bizim Türk hatunları illede halıyı doğduguna pişman edecekler yani.
Eski bir halıcı olarak alet güzel,evlere alınamazda halılar yıkamaya gönderilebilir.Birde gerçekten bu halı yıkama işinde çok kişi sakatlanıyor,halı zaten agır suyuda çektimi adamda kaldıramazki.
Klavye tamiri iş degil.Her açmamda bir parça eksildi,en sonunda gidip yenisini aldım.Buda çaydan etkilenirmi daha denemedim.
Akşam akşam balkondakilere şurup vereyim dedim.Dışarda 3 derece sıcaklık var.Bir ucunu kaldıracam içerdeki bardağı fulleyecem.Kek bitmek üzereydi.
Senmisin açan,her taraftan dışarı fışkırdılar,biri gene soktu.Bardağı doldurdum kapattım.Biraz sonrada yerlerdeki arıları toplayıp girişe koydum.
Buda bir kaç gün öncesinin fotosu.Arkadaşlar keki bu sefer çok az attılar.Benim anladığım keki yapıp hemen verirseniz arıya,şekerle bal tam karışmıyor, beklerse şeker eriyor.Kaç gündür takip ettim atılma var ama eskisi gibi değil.Yani kek yapılır ne kadar beklerse dışarı atılmada o kadar azalıyor.Benim gözlemim bu.Sizde bir gözlemleyin bakalım sonuç ne olacak.
Bu kutuları beni internetten bulan biri getirdi.Kendisi Gebze'de.Baharda bir arı almak istiyor ve bayağıda merak var.Nasıl fotoğrafını çekmedim anlamadım,birde iki sefer geldi.
Bu kutuları sordu çok var diyor.Kutunun kalınlıgı ölçmedim ama 2 cm.Malzemesi sağlam ve normal anakutularındanda biraz büyük geldi bana.Sanki 20 ye 25 gibi,derinlikte güzel.
Bunlardan ruşet olurmu diyor,ruşetin babası olur.Ama bu yeniler biraz fazla biliyor gibime geliyor.Bu ne ya.Daha arı yok şimdiden eşleşme kutusu stoklamış aç göz,başka ne diyeyimki,daha egitime başlamadık be.

Bu kutuların bir benzerini sayın doktorumda şu sıralar deniyor.İnşallah denemeleri başarılı olursa,yer gök anaarı olur bahara::)))))

5 yorum:

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Selamünaleyküm ali kardeşim bende balık haline gidip bu strofor katularından kullanılmamış olanlardan almayı düşünüyordum ama bu resimdekiler daha derin ve küçük dolayısı ile daha kullanışlı nereden temin edebiliriz bilglendiriseniz memnun olurum

muratakın dedi ki...

Sayın Ali Türk:
balı sıfır çekenlere bal gönderilir.
Saygılar.

Ali Türk dedi ki...

Zafer abi Büyük Şef ve Doktorra sor.Onlar biliyorlar,doktora ben artık sataşmıyorum,geçen ne dese iyi biliyormusun.Doktor kadar taş düşecek kafana dedi::)) Adam 94 kilo,benim halim nice olur.::(((

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

HAYIRLIGÜNLER ALİ BEY KARDAŞIM BİZ O GÖSTERDİĞİN STROFOR KUTUDAN DEDİGİN RUŞET SANDIKLARI YAPTIK İCİNİ KONTRAPLAK İLE KAPLAMIŞTIK GÜZEL OLDU AMA HARAZİDE KARGALARDAN KURTARAMARIK DİDİK DİDİK YAPTILAR ÜSTÜNÜ YANLARINI DELDİLER ÇOK KÖTÜ OLDULAR BİZDE VAZ GEÇTİK YARIN ĞECE RESMİNİ BENA YAPTIGIN BLOKTA YAYINLAYAÇAGIM KAL SAGLICAKLA

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

selamünaleyküm arkadaşlar bende bu kutulardan yapmyı düşünüyorum.ama pınarhisarlı arkadaşın bloğunda kargaların yaptığını görünce adi strofordan vaz geçtim ve binaların dış cephe kaplamalarında kullanılan densitesi yüksek strofordan yapacağım. Yinede büyle bir durumla karşılaşırsam başka bir düşüncem var beyaz kovanda bu konuda bir forum kunusu açtım lütfen düşüncelerinizi yazın