3 Ocak 2008 Perşembe

SİZİNDE SORUNLARINIZ VARSA BANA GELİN

Dün Ömer abi geldi yanıma.Bu sene arı arıyordu,aylardan eylülün sonu.Bana arı lazım ben dedimki abi şimi zamanı degil,bekle baharda alırsın.Bakmış benden arı alamıyor,gidip Ordu'lu veresiye bal satan vardıya,oradan 5 kovan alarak rahatlamış.Bana telefonla ulaşamayınca dün büroya geldi.Ömer abi hoş geldin,sana bir şey danışacam,hayırdır ya benim arılarda dün baktım erkek var bu mevsimde erkek olurmu.Ömer abimizin işi gücü yok gitmiş kovanın iç işlerine karışıyor.Sen arıdan daha mı iyi biliyorsunki.Fakat kendiside yanıma kadar gelmiş sorusunada cevap verilmeli.Abi kitaplarda kışın dahi 5-6 erkek arı olabilir yazıyor okumuştum.Anaarı yaşlanırsa atar,sakatlanır atar,arı Muğla anaarı olur hergün bayram sanabilir atar.Ömer abi rahatladı fakat fazla görüşemedik ben dışarda bir yer tespiti vardı oraya gitmek zorundaydım,abi bekle gelirim dedim,onunda işi vardı ayrıldık.Sorunlarınız için buradayız gene bekleriz.

Kendimi artık hani gazetede biri vardıya güzin abla,ona döndük.Öyle ilginç mesajlar geliyorki,birisi vardı yazın yazmış,abi nişanlım arıcılık yapmamı istemiyor,ben nişanlımdan ayrılacam.Haydaaa kardeşim niye ayrılıyonki,dedim akıllı ol.Daha bu işi tam bilmiyorsun,iş dışardan görüldüğü gibi değil,varını yoğunu bu işe yatırma.


Bazende beni birileri msn sine ekler bende kabul ederim ve beklerim.Acaba kim bu,bir iki gün geçer,ses seda yok ama bende takıntı başlar kimki,dayanamayıp sorarım,s.a. A.s.kimsiniz oda bana siz kimsiniz der,beni tanımadığını yazar.Daha başka bir şey sormam zaten engelle ve sil ve listeden kaldır.

Beni listenize eklerseniz kendinizi tanıtın bende sizi bir dahaki sefere tanıyayım diye takma ad ekliyorum.Mesela dr.Muhteşem istanbul'dan 10 arısı var,listemizde Türkiye'nin her yerinden kişiler mevcut.Bu konuyu ne zamandan beri yazmayı düşünüyordum bu güne denk geldi.Belki başka arkadaşlarda aynı sorun vardır.

Bazılarıda varki,çok ürkek davranıp,Ali bey ne zamandan beri size yazmak istiyordum bir türlü yazamadım.Bu gün tüm cesaretimi toplayıp yazıyorum.Sanki aşk ilan edecekler desem yeridir.Ben ulaşılamayacak biri degilimki,sizlerden biriyim arıcıyım,kesinlikle kimseye tepeden bakmam,yapım biraz serttir,birinide çizdiysem artık bitmiştir,iyi bir şeymi yok ama huyum bu.Yalan ve yanlış yönlerdirmelerden nefret ediyorum.

Bu gün çenem düştü::))) değişik bir yazı oldu.

2 yorum:

MUHTEŞEM TURUNÇ dedi ki...

abi dr muhteşem için not yazarken daha akılda kalıcı olur diye motordan düşerim o anda fotomu çeker ve gider magazinci diye not alsydın hiç unutmazdın.

Ali Türk dedi ki...

Abi ilk tanıdığımda sana o not takılmış,cihazın ayarıyla artık oynamaya gerek yok,ayriyeten senin için notada gerek kalmadı.Şimdi sen benim abimsinve ayrı bir yerin var kalbimizde.