29 Haziran 2007 Cuma

ARILARIMIZI NAKLEDERKEN GEREKLİ İŞLEMLER.


,
Arılarımızı götüreceğimiz yere ilk biz gitmeliyiz.tarla sahibi ve muhtardan izin alındıktan sonra ilçe tarıma giderek gerekli anlaşmanın yapıldıgı bildirip kaydınızı yaptırıp,arıyı kaldıracagınız yere geliyorsunuz.burada gerekli işlemlerse,ilk önce bulundugumuz köydeki muhtardan menşey belgesi alarak kalkacagınız il veya ilçe tarıma giderek bilgi vermeniz gerekiyor.il veya ilçe tarım sizden istedikleri menşey belgesi,gidecek olan araç plakası,söförün adı ve adresi ve mal sahibinin adını adresini istiyor.bunları tamamladınız size 3 gün geçerli iki belge veriliyor yola çıkmanız için.birincisi,Hayvan sevklerine mahsus yurt içi veteriner saglık raporu.ikincisi ise dezenfenksiyon belgesidir.artık gideceginbiz yere sorunsuz gidebilirsiniz.ayriyeten bü işin ücreti,18 ytl.makbuz karşılıgı ödüyorsunuz.eskisi gibi maliyeye para yatırmaya gitmiyorsunuz .tüm işlerinizi İl veya İlçe tarımda yapıyorsunuz.herkese hayırlı yolculuklar.hepmizin ürünü bol olsun yarın akşama yolculuk var.

3 yorum:

HB dedi ki...

Abi senin arılar orada bal falan toplamaz. Baksana otlamaya gidiyorlarmış...

Murat Çakır dedi ki...

Evet onu ben de farkettim. Artık Lüleburgaza ot sağmaya gideriz. Bir de Ali Türk Dezenfeksiyon yaptırmışsın araca, insan bi foto çeker ya. :)

Ali Türk dedi ki...

sonuşta arıda bir hayvan::))
siz veterinerlerimizden dahamı iyi biliyorsunuz demekki arıda otluyor.paket taşımadan otlananlar varya demekki öyle bir şey.yada başka birşey???abi foto işi aceleye geldi aslında çaksem milet görse çok iyi olurdu ama ilerde mutlaka olur kafanı yorma.