24 Ocak 2007 Çarşamba

ARICILIK MALZEMELERİ VE İHTİYAÇLARIMIZ

Ülkemizde arıcılık son hızla gelişmekte ama,hala ekipman eksiklerimiz var.bur da asıl iş arıcılardan para kazanan petek firmaları neden geç kaldılar,neden dünyadaki gelişmelere ayak uyduramadılar bilmiyorum.öyle basit aletler var ki bir janter,yumurta transfer kaşığı,ana arı işaretleme gereçleri,ana arı sırtına yapıştırılan numaralar ve boyalar,plastik petek.şu an aklımdakiler bunlar.hepside arıcılık için önemli malzemeler.hele janter dediğimiz alet,ana üretmek için kullanılıyor. hiç el değmeden ana arıdan yumurta almaya yarıyor.organik üretimde kullanılan bazı bitkisel yağlarda getirilmiyor.çoğu kişi özel olarak yurt dışından temin ediyor.istediklerimiz atla deve değil ki.düzenlemiş olduğumuz seminere katılan temel petek görevlisi bayana sorduk bu aletlerden neden ithal etmiyorsunuz diye.cevabı söyle oldu bu aletleri ilk defa görüyorum.inşallah artık ilgilenirler.

3 yorum:

Hasan ÇINARLIK dedi ki...

sayın Ali Bey,
Bu resimdeki mum mudur yoksa plastık mi beni aydınlatırsanız sevinirim..
saygılar.

Ali Türk dedi ki...

resimdeki plastik.ülkemizde yok.bu plastik erimiş balmumuna batırılıp çıtaya monte ediliyor.genelde erkek arı yetiştirmek için kullanılır.

tacettin dedi ki...

meraba arıcı dostlarım arıcılık bu sene yurt genelinde küresel ısnmadan etgilendi gecen senede bence arlar kışın sıcak gitmesinden kaynaklandı